Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος κατάρτισης στη θεματική ενότητα «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα», από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 70 ωρών, σχεδιάστηκε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων εργαζομένων ή ανέργων, αποφοίτων των ακόλουθων ενδεικτικών κατευθύνσεων: Γεωπονίας (Γεωπονία, Φυτική και Ζωική παραγωγή), Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Αυτοματισμών. Ταυτόχρονα, οι επιμορφούμενοι θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει αγρότες, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών τους επιχειρήσεων και για την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων στην αγροτική παραγωγή.
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα, καθώς και η υποβολή αιτήσεων παρακολούθησης του προγράμματος, φαίνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος:
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022.
Διατίθενται πλήθος εκπτωτικών πολιτικών, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους αιτούντες για την παρακολούθηση του προγράμματος.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με τη μέθοδο σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης (διαδικτυακά), με εκπαιδευτική και τεχνική υποστήριξη από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους καταρτιζόμενους και στην επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος.
Στους καταρτιζόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το σύστημα διαχείρισης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το διεθνές πρότυπο ISO 21001:2018, από την BQC, διαπιστευμένο ελληνικό φορέα πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, γεγονός που το διαφοροποιεί άμεσα στον τομέα της εκπαίδευσης, καθότι το ISO 21001 επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εκπαιδευτικού οργανισμού, του εκπαιδευόμενου και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, παρέχοντας ύψιστη ποιότητα υπηρεσιών.
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει στις 1 Μαρτίου 2022 και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 17 Απριλίου 2022. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε απογευματινές ώρες. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση τελικής, απολογιστικής ημερίδας/workshop στο οποίο θα συμμετέχουν σημαντικότατοι φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αναλύοντας τις διάφορες παρεχόμενες καινοτόμες λύσεις που είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα και σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν από τη Γραμματεία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kedivim@uowm.gr ή στο τηλέφωνο 6977797443 (9:00-12:00μ.μ.).