Απασχολούμαι στον χώρο της ψυχικής υγείας 18 έτη ως κοινωνική λειτουργός κσι 1 χρόνο σε ειδικό λύκειο.
Έχω εξειδίκευση στη Συμβουλευτική και Επαγγ.προσανατολισμό ,πτυχίο Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακό στη Προαγωγή Ψυχ.Υγείας ΕΚΠΑ.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια 420 ωρών στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,200 ώρες ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ(ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 10/21 ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ),ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΛΑΕΚ.
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
1.Κονταξάκης Β., Καλέμη Γ., Ζαχαριάδη Φ., Η διαχείριση του πένθους μετά την αυτοκτονία στο σύγγραμμα ΄΄Αυτοκαταστροφική Συμπεριφορά΄΄,σελ. 393-407, Εκδ. ΒΗΤΑ (2013).
Πρόκειται για σκιαγράφηση του πένθους, ιδιαίτερα μετά την αυτοκτονία. Περιγράφονται οι ψυχολογικές αντιδράσεις των ατόμων του περιβάλλοντος του αυτόχειρα και των επαγγελματιών ψυχικής υγείας-θεραπευτών. Γίνεται αναφορά στους τρόπους διαχείρισης του θρήνου και στην αντιμετώπιση του πένθους που βιώνει ιδιαίτερα το παιδί. Τονίζεται ο ρόλος των επαγγελματιών ψυχικής υγείας μετά την αυτοκτονία.
2.Ζαχαριάδη Φ., Λαζάρου Γ., Γκερέκου Μ., Η Κοινωνική Εργασία σε Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου, στο σύγγραμμα ΄΄Η συμβολή της Κοινωνικής Εργασίας στη Ψυχιατρική Θεραπευτική΄΄,σελ.384-392, Εκδ. ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ (2015).
Εστιάζει στον ρόλο της κοινωνικής εργασίας στο Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου .Ο στόχος του κοινωνικού λειτουργού που απασχολείται σε Ψυχιατρικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου είναι η συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικο-οικονομικών και συναισθηματικών παραμέτρων, που προκαλούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενεργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η βιοψυχοκοινωνική αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενούς και του περιβάλλοντός του, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας αλλά και της κοινωνικής αποκατάστασης του. Έρευνες στη διεθνή βιβλιογραφία δείχνουν ότι οι έγκαιρες παραπομπές στους κοινωνικούς λειτουργούς μειώνουν σημαντικά τη μέση διάρκεια νοσηλείας, έτσι ώστε να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας με παράλληλη μείωση του κόστους νοσηλείας. Παράλληλα, φαίνεται ότι η ποιότητα φροντίδας στις υπηρεσίες υγείας αυξάνει με τη συνεισφορά των κοινωνικών υπηρεσιών.
Δημοσιευμένες Εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά
με κριτές
- Ζαχαριάδη Φ., Μπαρμπέρης Ι., Σχίζα Σ., Δουζένης Α., Γουρνέλλης Ρ, Ρίζος Ε,
Χριστοδούλου Χ. Λύκουρας Ε., «Ο ρόλος και οι περιορισμοί της κοινωνικής εργασίας στην ένταξη των αλλοδαπών. Η εμπειρία από τη Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου» στο Επιστημονικό περιοδικό του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Τεύχος 102, σελ. 111-121, (2011).
Η αύξηση της μεταναστευτικής ροής προς την Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση για την Κοινωνική Εργασία. Η ανάγκη που προέκυψε ήταν η ενσωμάτωση των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η εκτίμηση της επικρατούσας κατάστασης, εστιάζοντας στον ρόλο της Κοινωνικής Εργασίας στον τομέα της ψυχικής υγείας και στις ενέργειες που προωθούν την κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών Οι σημαντικότερες δυσκολίες παρατηρούνται ως προς την διαδικασία νομιμοποίησης και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικά ευπαθούς ομάδας. Η παρουσία οικογενειακού – υποστηρικτικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά την πορεία της νόσου και την επαφή με τις υπηρεσίες υγείας.