Μετά την επιτυχία που γνώρισε πέρυσι, έρχεται για 2η συνεχόμενη χρονιά το Θερινό Σχολείο Υδρογόνου, που θα διεξαχθεί 1 – 5 Ιουλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης.
Το 2ο Θερινό Σχολείο Υδρογόνου διοργανώνεται από το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την Advent Technologies στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Green Skills for Hydrogen – The European Skills Alliance του προγράμματος ERASMUS+, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πρόκειται να διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα (κείμενο και γλώσσα παρουσιάσεων). Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και η εξειδίκευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, επαγγελματιών, μηχανικών και τεχνικού προσωπικού που επιθυμούν να εισέλθουν στην αλυσίδα αξίας υδρογόνου σε διεθνές επίπεδο.
Το θερινό σχολείο παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία σε άτομα που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα του υδρογόνου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν το προνόμιο να εκπαιδευτούν από αξιόλογους ειδικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας υδρογόνου.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου αναλύεται σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν όλη την αλυσίδα αξίας του υδρογόνου, ήτοι την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά, και τελική χρήση του υδρογόνου, καθώς και θέματα ασφαλείας και οικονομικά στοιχεία γύρω από την παραγωγή και αξιοποίηση του. Ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στην τεχνολογία των κυψελών καυσίμου υψηλών θερμοκρασιών (High Temperature PEM) θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Advent Technologies, ενώ επίσης προβλέπεται και εκπαιδευτική επίσκεψη σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Οι ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων είναι 10:00 – 18:00. Το πλήρες πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί σύντομα.
Σημαντικές Πληροφορίες!
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (80 άτομα) και για την επιλογή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€.
Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα του θερινού σχολείου θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS), σε συνεργασία με το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ θα καλυφθούν τυχόν έξοδα μετακίνησης και διαμονής στους συμμετέχοντες.
Αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο https://miskedivim.uowm.gr/2ndhydro/register/